Горски дом от стари контейнери предлага уют

За домове и вили, направени от стари транспортни контейнери, е ставало дума и преди в GreenTech.BG. Някои от тях запазват своя контейнерен вид – но това едва ли се нрави на повечето хора, които искат да имат приятна и уютна къщичка сред природата, край брега или друго хубаво място сред природата. В студиото Maison Idekit Homes са се справили добре с решаването на този пъзел – пример за идеите им е един красив дом в Квебек,  съшит от стари транспортни контейнери, което обаче е трудно да се разбере на пръв поглед.

shipping-container-home_IDEKIT

Тази къща е изградена от седем корабни контейнера и е обзаведена според вкуса на собствениците си. Домът е покрит с полиуретанова изолация и дървена облицовка.

shipping-container-home_IDEKIT2

Повечето стени са покрити с някакъв светъл цвят, но някои части са останали голи, за да напомнят на собствениците, че те помагат на околната среда, като живеят в контейнеро-къща.

shipping-container-home_IDEKIT3

Освен всичко друго домът отговаря на въпроса колко контейнера са нужни за създаването на удобен дом и какъв е максималният възможен брой „паралелепипеди“, които могат да се сглобят  едно. Е – ограничения няма.

IDEKIT4

сподели
    Коментари:

    *

    реклама

    Как да живеем екологично

    Alkira House е енергийно и водно самодостатъчнаAlkira House е енергийно и водно самодостатъчна

    Alkira Resort House смая света на дизайна, когато „изплува“ като странен... »

    Небостъргач в Лондон ще бъде построен от отпадъците на своите обитателиНебостъргач в Лондон ще бъде построен от отпадъците на своите

    Chartier-Corbasson разкри плановете си изграждането на внушителен... »

    Устойчивите сгради са с не повече от 5% по-скъпи от „обикновените“Устойчивите сгради са с не повече от 5% по-скъпи от „обикновените“

    Колко по-скъпи са устойчивите сгради от онези, които не попадат в тази... »

    реклама

    реклама

    Приятели на GreenTech.bg